När jag skriver redaktionellt handlar det ofta om krogliv, skärgårdsliv, hållbarhet, mänskligt beteende, ledarskap eller småskaligt producerad mat. Jag tycker om att låta folk komma till tals och är noga med hur. Allt började med tidningen Äkta mat. På senare år har jag skrivit en hel del i Restaurangvärlden, Baka, Magasin Måltid och Skärgårdsstiftelsens tidning.

Det började med dinkel 2003. Sedan dess har de fått bagare och kockar över hela landet att prova olika kulturspannmål. Warbro kvar har alltid något nytt gammalt sädesslag på gång.

Reportage i Baka med fotograf Hilda Arneback

 

Läs artikeln

”Hållbarhet är inget separat område. Mitt jobb är att se till att alla andra jobbar hållbart och fattar bra beslut i det de gör.”
Fanny Sturén, dåvarande hållbarhetschef Svenska Brasserier

Reportage i Restaurangvärlden med fotograf Carl Lemon

 

Läs reportage

Säg det med blommor, heter det. Hos Christoffers blommor säger både vännerna och personalen mycket mer än man brukar få höra. Och det hörs ända ut på gatan.

Reportage i Restaurangvärlden med fotograf Hilda Arneback

 

Läs reportage

Benji’s är en liten krog som rymmer stora tankar. Många blir lite trevligare bara av att gå in och betala sin lunch. Det är oftast Benjamin själv som håller ordning på kassan.

Reportage i Restaurangvärlden med fotograf Hilda Arneback

 

Läs reportage

När den franske bagaren öppnar nytt bakar han för öppen ridå och i liten skala. Alla som vill prata surdeg, ekologi eller köpa långjästa bröd är välkomna förbi hos Sebastien på Söder.

Reportage i Baka med fotograf Hilda Arneback

 

Läs reportage

Vad äckligt!

Allt fler barn får specialkost på grund av sin diagnos. Men det finns också föräldrar som övertalar skolan att servera deras barn särskild mat – utan någon synbar anledning. Vad är egentligen äckligt, och vem ska bestämma var gränsen går?

Artikel för Magasin måltid

 

Läs artikeln

Först fokuserade vi på den ekologiska hållbarheten. Sedan den ekonomiska. Nu pratar man ofta om den sociala hållbarheten. Men vad innebär det egentligen, en helt vanlig dag på krogen?

Reportage i Restaurangvärlden med fotograf Lasse Burell

 

Läs reportage